reede, 29. juuli 2011

Külakeskus "Uma Tare" sai järjekordse projektitoetuse

Eelmise aasta septembris sai kirjutatud, et "Uma Tare" hoone renoveerimistöödega tehti algust. Nüüd on heameel teatada, et järgmise etapi ehitustööd said samuti toetust ja hoone lõplik valmimise kuupäev liigub aina lähemale.


Järgmises etapis on suurematest töödes plaanis välisfassaadi ehitus, esimese korruse akende vahetus, maakütte trassi paigaldus, esimese korruse põrandaehitus ja torustiku paigaldus.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) toetab renoveerimistöid 50544 euroga. Sellele summale lisandub veel Lasva omavalitsuse toetus.

esmaspäev, 4. juuli 2011

"Paneme Kääpa kandi kärama"

30.mail kogunes Orava majja meie kandi aktiiv, et koos koolitaja Ivika Nõgeliga veel paremaks meeskonnaks koonduda. See sai teoks tänu MTÜ´le KATING NOORED, kellel õnnestus pealkirjas nimetud projektile toetus saada. Projekti toetas KOHALIKU OMAALGATUSE PROGRAMM ja Lasva vald.

Päev algas ringis, kus rääkisime seda, et kuidas keegi siia kanti elama on sattunud. Erinevate inimeste isiklikke ja suguvõsa lugusid oli väga vahva kuulda. Saime üksteise kohta palju uut teada.
Kohvikutes rääkisime oma headest kogemustest Kääpaga seoses. Unistasime sellest, milline võiks meie kant olla 10 aasta pärast. Mida me siin näeme, tunneme ja kuuleme. Mõned huvitavamad unistused:
  • külas on ühistegemise sumin
  • see on see küla Võrumaal
  • taristu on paigas
  • tunneme, et see on minu küla ja minu inimesed
Jutuajamiste vahele tegime põnevaid meeskonnamänge, jõime kohvi ja grillisime liha.
Lõpuks läksime ka konkreetsetele aruteludele üle. Meie tulevikuvisioonist koorus välja kuus olulisemat teemat, mis meil hetkel südamel. Avatud ruumi põhimõttel arutasime neist valitud nelja teemat.

  • MIDA SAAME TEHA, ET LAPSED SAAKS OHUTULT MÄNGIDA?
  • KUIDAS SAAME OLLA SEE TUNTUD KÜLA VÕRUMAALT?
  • KUIDAS SAAME TÕSTA ÜHTEKUULUVUS TUNNET?
  • MIDA SAAME TEHA, ET INIMESED TULEKS ROHKEARVULISELT KOKKU?
Saime palju häid ideid ja konkreetseid samme, mida oleme ka juba astunud, et elu meie kandis paremaks muuta. Järgmine kohtumine tuleb juba augustikuus. Jälgi infot.

Huvi korral anna märku ja saadame sulle meie koolituse päevast parema ülevaate ning tulemused.